Deze opleiding

Crossover Creativity van HKU is voor studenten ontwikkeld, die aanvoelen dat creativiteit, technologie en ondernemerschap met elkaar verbonden moeten worden om vernieuwing tot stand te willen brengen.

open_in_newwebsite

locatieUtrecht
diplomaMA
typeregulier, 60 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur12 maanden voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code49124
Onze wereld verandert steeds sneller en ingrijpender. Door de niet meer te stoppen globalisering en de zich sneller ontwikkelende nieuwste technologieën, zijn de vragen waar we ons als maatschappij voor gesteld zien niet zomaar meer beantwoord en zijn de kansen die zich voordoen, ook niet als vanzelf te verzilveren.

Nieuwe ideeën, nieuwe inzichten en nieuwe vormen van samenwerking zijn dus nodig en de vraag naar toegepaste creativiteit en impactvolle innovatie neemt daarom snel toe. Vanuit de overheid en het bedrijfsleven wordt er van de groeiende creatieve industrie, die in Nederland zelfs tot topsector is bestempeld, een steeds grotere inzet verwacht om actief bij te dragen aan het aanpakken van de 'Grand Challenges' in onze samenleving.

Dit vraagt om nieuwe creatieve toptalenten. Talenten die niet alleen waarde willen creëren, maar ook realiseren. Dat betekent vaak wat groter durven denken en doen, maar soms ook juist wijzen op de cruciale details of de menselijke maat, die niet mogen worden vergeten. Het gaat immers altijd om de toegevoegde waarde voor de eindgebruiker, of dat nu een burger, patiënt of consument is.

Waarom aan de HKU?

Het unieke van de opleiding is dat je vanaf de eerste tot en met de laatste dag omgeven bent door medestudenten met de talenten die jij misschien zelf niet bezit, maar wel heel hard nodig hebt om uiteindelijk te kunnen slagen. Voor je opleiding nu, maar ook voor later in de spannende, maar soms ook harde realiteit van alledag. Maak daar dus gebruik van en co-creëer waar mogelijk en merk hoe hard je samen kunt gaan.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, project, hoorcollege, zelfstudie, literatuurstudie, seminar, onderzoeksproject, groepsopdracht, mondelinge presentatie, workshop, groepsdiscussie, portfolio

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2019

aanmelding deadline : 1 juli 2019
wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)
instellingstarief : € 9101

1 september 2020

aanmelding deadline : 1 juli 2020
collegegeld nog niet bekend

toelatingseisen

instaptoets
Voor de toelating voer je vier toelatingsopdrachten uit die tot doel hebben een zo goed mogelijk beeld te geven van jezelf, je fascinaties en je talenten. Essentieel is het idee, vraag of fascinatie waarmee jij binnenkomt. De toelating tot de Master Crossover Creativity omvat vier opdrachten.

De toelatingsopdrachten zijn bedoeld om een zo goed mogelijk beeld te geven van jezelf, je fascinaties en je talenten. Het programma is gebaseerd op het idee dat je leert vanuit je eigen fascinatie en kwaliteiten. Dit betekent dat je bij de toelating al met een idee, vraag of fascinatie binnenkomt.

Voorwaarde die we stellen is dat in jouw idee aspecten van creative engineering, applied design en/of social entrepreneurship voorkomen en dat je de grenzen van verschillende sectoren over durft te steken. Je kunt ook aansluiten bij activiteiten en projecten binnen de onderzoeksomgeving van HKU. Op basis van jouw toelating kijken we of er een match is tussen jouw ideeën en fascinaties en onze leeromgeving. De toelating is ook selectief in niveau en we kijken mede naar de (ontwikkelbaarheid) van de competenties van de opleiding.

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
336kamerhuur in Utrechtrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1204totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

33 studenten volgen deze opleiding
58% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in 2017
?% daarvan is vrouw
3931 studenten aan de HKU
56% daarvan is vrouw
bron: StudieData

Op kamers in Utrecht

66691studenten studerend
31446studenten woonachtig   
€ 336gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
18 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4.24.2
inhoud3.93.9
docenten4.24.2
studiefaciliteiten3.43.4
studielast3.83.8
studiebegeleiding4.34.3
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2017 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Master Crossover Creativity aan de HKU is beoordeeld door 18 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

Contact

HKU Service Desk Student Affairs
E: sz@hku.nl
T: 030-2091540

Study information

E: sz@hku.nl
T: +31(0)30-2349440
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite