Deze opleiding

Wil je als sport- en beweegprofessional vernieuwing brengen binnen de sector en bruggen slaan naar andere sectoren? Start dan met de Master Sport- en Beweeginnovatie.

open_in_newwebsite

locatieArnhem
diplomaMSc
typeregulier, post-initieel, 60 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd
croho-code70127
Wil je als sport- en beweegprofessional nieuwe professionele standaarden ontwikkelen? Nieuwe professionele standaarden ontwikkelen? Start dan met de Master Sport- en Beweeginnovatie. Een opleiding die wetenschap, praktijk en beleid bijeenbrengt en duurzaam met elkaar verbindt.

Het profiel van een Master Sport- en Beweeginnovatie sluit optimaal aan op de professionaliseringsbehoefte in het werkveld. Eenmaal afgestudeerd, kan je de benodigde innovatie realiseren en verankeren in je dagelijkse beroepspraktijk. Door de flinke dosis inhoudelijke kennis, maar ook door de aangeleerde verandermanagementvaardigheden en leidinggevende capaciteiten. Bovendien fungeren Masters in Sport- en Beweeginnovatie vaak als rolmodel voor professionals in hun omgeving door de combinatie van inhoudsdeskundigheid en praktijkgerichtheid. De opleiding is geschikt voor bijv. een sportmanager van een koepelorganisatie als NOC*NSF of een leefstijladviseur bij een arbodienst. Ook een docent lichamelijke opvoeding kan zich met de opleiding verder professionaliseren (lerarenbeurs!), net als een beleidsadviseur van lokale, regionale of nationale overheid die sport met andere beleidsterreinen wil verbinden.
Voorlichtingsvideo

Waarom aan de HAN?

  • De Master Sport- en Beweeginnovatie focust op het proces waarin innovaties binnen de sport- en beweegsector ontstaan (sociale innovatie)
  • De opleiding verbindt organisaties en de sportsector met zorg, welzijn, overheid en onderwijs
  • Leslocatie is Papendal
  • Deskundige docenten direct vanuit de praktijk van sport- en bewegen.
  • Deelnemers opleiding afkomstig uit sport, bewegen, overheid, onderwijs, zorg en welzijn, politie, defensie. Kruisbestuiving dus
  • Op maat, kleinschalig, betrokken

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, groepsopdracht, hoorcollege, literatuurstudie, onderzoek, onderzoeksproject, werkgroep, zelf-evaluatie, zelfstudie
onderwijsvormen
We creëren een leeromgeving die zoveel mogelijk aansluit op jouw beroepssituatie. In al haar complexiteit! Het bestuderen van kennisgebieden en het aanleren en trainen van vaardigheden en attitudes gebeurt aan de hand van beroepsspecifieke handelingen. Je wordt uitgedaagd, maar ook gefaciliteerd om zo veel mogelijk eigen casussen in te brengen om zo je eigen leerproces optimaal vorm te geven. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling met intervisiebijeenkomsten en studieloopbaanbegeleiding.
doelstelling
Drie fasen van het innovatieproces
Niet het uitvinden van nieuwe producten staat centraal bij de Master Sport- en Beweeginnovatie, maar het proces eromheen. Je leert richting geven aan het proces waarin innovaties binnen de sport- en beweegsector ontstaan. In de opleiding doorloop je dan ook de drie fasen van het innovatieproces:

  • exploreren
  • expertise-ontwikkeling en onderzoek
  • exploiteren

Studiereis
Voor de Master Sport- en Beweeginnovatie is het belangrijk om ook internationaal de trends en ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen te volgen. In het 1e en 2e jaar van je masteropleiding maak je daarom een meerdaagse internationale studiereis.

Masterthesis
Het innovatieproject (de masterthesis) is de kroon op je studie. Het project betreft de innovatie die je gedurende de opleiding hebt uitgevoerd in opdracht van je organisatie.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2019

wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)

1 september 2020

collegegeld nog niet bekend

Overweeg je de Master Sport- en Beweeginnovatie te gaan volgen? Bekijk de toelatingsvoorwaarden om te bepalen of deze opleiding bij je past. Sluit de opleiding aan bij jouw ambitie en ervaring, maar heb je nog vragen of twijfel je of de opleiding bij je past? Vraag ter oriëntatie een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wil je met de opleiding starten? Meld je aan via Studielink en vraag een intakegesprek aan. Wij nemen graag contact met je.


toelatingseisen

toelatingsgesprek

erkende certificaten

basiskennis

vooropleiding
Je bent in het bezit van een hbo- of wo-bachelordiploma binnen het domein Sport en Bewegen of je bent aantoonbaar werkzaam op bachelorniveau

werkervaring
Je hebt een relevante functie binnen de sector Sport en Bewegen. Je beschikt over werkervaring binnen een relevante beroepscontext. Je bent bijvoorbeeld projectleider, onderzoeker, beleidsadviseur of koepelorganisatiemanager of je werkt bijvoorbeeld als gymleraar in het onderwijs. Of je werkt in aanverwante sectoren zoals sportfysiotherapie of diëtetiek.

studie kosten
bron: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
bedrag kostenpost
€ 300studiematerialenvoor de gehele opleiding
inbegrepen in collegegeld
registration fee
accommodation
certificate
examination

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
323kamerhuur in Arnhemrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1191totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in 2017
?% daarvan is vrouw
34466 studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
50% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Op kamers in Arnhem

11438studenten studerend
6213studenten woonachtig   
€ 323gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
21 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Feiten en / studie in cijfers

studentoordelen

bron: Nationale Studenten Enquete
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel3.9
inhoud3.9
docenten3.7
studiefaciliteiten3.6
studielast3.4
studiebegeleiding3.5
De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2015 hebben meer dan 280.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Master Sport en Beweeginnovatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is beoordeeld door 37 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 3.9 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2

Potentiële beroepen

beleidsadviseur
docent lichamelijke opvoeding
leefstijladviseur
sportmanager
bron: StudieData

Contact

José Cuperus

Opleidingscoördinator

E: masters@han.nl
T: 024 353 1506
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite