Deze opleiding

De Master Vaktherapie brengt jou als vaktherapeut en je vak naar een hoger plan. Met visie en onderzoek onderbouw en professionaliseer je vaktherapie en leer je adequaat innoveren.

open_in_newwebsite

locatieNijmegen
diplomaM
typeregulier, 60 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd
accreditatiesNVAO
croho-code49303
In deze Master Vaktherapie leer je vakoverstijgend en generalistisch werken en onderzoeken. Je richt je op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing. En je specialiseert je verder op je eigen vakgebied. Doel van de opleiding: doen wat werkt!

Waarom aan de HAN?

Deze master is in Europa de enige opleiding die zich richt op alle vaktherapeutische beroepen. Een brede opleiding dus, die daarmee perfect aansluit op de specialistische vaktherapeutische bachelors en zich onderscheidt van de andere vaktherapeutische masters, die allemaal specialistisch zijn. De opleiding biedt therapeuten de mogelijkheid om zich op masterniveau generalistisch en vakoverstijgend te ontwikkelen en zich tegelijkertijd verder te specialiseren in het eigen vakgebied.
De Master Vaktherapie (voorheen Master of Arts Therapies) is uniek in Europa, want:

  • De enige vaktherapeutische masteropleiding die generalistisch en vakoverstijgend is.
  • De kosten zijn aanzienlijk omlaag gegaan vanwege de bekostigiging vanaf september 2019. Vanaf dan geldt het wettelijk collegeld.
  • Bekende deskundigen uit het vak doceren in de opleiding zoals de hoofddocent Susan van Hooren (hoogleraar en lector (KenVak)) en de eerste gepromoveerde beeldend therapeut Suzanne Haeijen (associate lector KenVak en beeldend therapeut bij GGNeT).
  • Expertise uit het hele land wordt gebundeld in deze opleiding met de samenwerking tussen vijf hogescholen: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Zuyd Hogeschool, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Leiden en Stenden Hogeschool. Alle bacheloropleidingen Vaktherapie in Nederland sluiten door deze samenwerking perfect aan op deze master.
  • De nieuwste inzichten zijn gegarandeerd met de samenwerking met het lectoraat Kennisontwikkeling Vaktherapieën. Dit lectoraat is verbonden aan de leerstoel Vaktherapie aan de Open Universiteit.Samenwerking.


Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
groepsdiscussie, groepsopdracht, hoorcollege, individuele opdracht, onderzoeksproject, onderzoeksvoorstel, project, werkcollege, zelfstudie
onderwijsvormen
Je werkt in je eigen werkomgeving aan de eindkwalificaties die gelden voor een professional Master Vaktherapie. Uitgangspunt zijn situaties uit jouw eigen werkpraktijk en concrete vragen die jij vanuit de praktijk mee naar de opleiding neemt. Je bepaalt dus zelf wat je leert. Jouw beroepspraktijk staat centraal. We maken gebruik van didactische principes die horen bij leren in de praktijk: action learning, projectgericht leren, open leren en blended learning.

Toelating en kosten

startmomenten

1 september 2019

wettelijk tarief : € 2083 (€1042 in het eerste jaar)

1 september 2020

collegegeld nog niet bekend

De Master Vaktherapie begint in september. Je aanmelding gebeurt in een aantal stappen, wacht daarom niet te lang. De groep bestaat uit maximaal 20 studenten.
  • Stap 1 Adviesgesprek of intake

Bekijk de toelatingsvoorwaarden om te bepalen of deze opleiding bij jou past. Sluit de opleiding aan bij jouw ambitie en ervaring dan nemen wij graag contact met je op voor een adviesgesprek of een intake. Vul het aanvraagformulier adviesgesprek in en en je krijt snel een uitnodiging.

  • Stap 2: Aanmelden via Studielink

Blijkt uit het adviesgesprek en/of intakegesprek dat de opleiding bij jou past, dan kan jij je aanmelden. Dat kan via Studielink. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina Master Vaktherapie op de site.

  • Stap 3: Bevestiging

Na je aanmelding via Studielink ontvang je snel bevestiging van jouw aanmelding. De opleiding neemt daarna contact met je op over het verdere verloop van de toelatingsprocedure.

Stap 4: Definitieve inschrijving
Heb je de gehele toelatingsprocedure met goed gevolg doorlopen, dan ben je definitief ingeschreven voor de opleiding.


toelatingseisen

toelatingsgesprek

vooropleiding
Je hebt een diploma Bachelor Vaktherapie (voorheen Creatieve Therapie).

werkervaring
Je hebt relevante werkervaring als vaktherapeut of als docent in een vaktherapeutische discipline en bent tijdens de opleiding minimaal 8 uur per week werkzaam als vaktherapeut, docent vaktherapie of op een onderzoeksplek bij het lectoraat KenVak.

Ook voor studenten die vanuit de bachelor direct door willen gaan met de Master Vaktherapie geldt een werkplek van 8 uur. Heb je nog geen werkplek? Zorg er dan voor dat je een plek hebt van 8 uur per week in de vorm van stage of leerwerkplek. Zodat jij je kennis kan toepassen en je opdrachten in de praktijk kan doen.

Inschatting maandelijkse studiekosten

bron: Nibud
bedragkostenpost
315kamerhuur in Nijmegenrond het landelijk gemiddelde
22internet+tv
152boodschappen/kostgeld
32telefoon
117verzekeringen
172collegegeldop basis van € 2060 per jaar
80studieboeken en -spullen
29drinken/snoep/snacks
77uiterlijkkleding, kapper, schoenen
30contributies/abonnementen
132vrije tijdstappen, uit eten, vakantie
42vervoernaast de OV-kaart
45overig

€ 1183totale maandelijkse uitgaven landelijk gemiddelde is € 1181
Hiernaast staat een overzicht van de gemiddelde kosten die een uitwonende student heeft. Niet iedere student heeft met iedere kostenpost te maken. Het totaalgemiddelde is dus niet gelijk aan de optelsom van alle kostenposten.

Bekijk ook de uitgebreide toelichting: wat kost studeren?

Studenten en studentenleven

studentaantallen

? studenten volgen deze opleiding
?% daarvan is vrouw
? eerstejaars gestart in
?% daarvan is vrouw
34466 studenten aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
50% daarvan is vrouw
bron: HBO-raad/VSNU

Op kamers in Nijmegen

41385studenten studerend
18288studenten woonachtig   
€ 315gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
20 m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Contact

Robert van den Broek

Coördinator Master Vaktherapie

E: masters@han.nl
T: (024) 353 15 06
W: Robert van den Broek
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite