Deze opleiding

Kies je voor de master Learning and Innovation van NHL Stenden Hogeschool, dan kies je voor een opleiding waarin jij je ontwikkelt tot professional die zich inzet voor duurzame onderwijsinnovatie.

Het onderwijs heeft dringend behoefte aan leraren die vanuit de onderwijspraktijk, innovaties tot stand te brengen. Bij ons word jij die professional die de innovatiecapaciteit van scholen versterkt. Je kunt de studie combineren met je eigen baan in het onderwijs en behaalt zo in twee jaar je master degree. Je ontwikkelt jezelf in de rol als 'horizontaal leider' en 'onderzoekende professional'. Na afloop van de studie ben je van grote waarde voor scholen die klaar zijn om verantwoord en duurzaam te veranderen!
open_in_newwebsite

printprint

locatieLeeuwarden
diplomaM Learning & Innovation
typeregulier, 60 EC
start1 september
taalvolledig Nederlands
opleidingsduur2 jaar deeltijd
accreditatiesNVAO
croho-code44136
heeft geen numerus fixus
geen honoursprogramma

Waarom aan de NHLStenden?

Het is een twee jaar durende master opleiding. Deze master leidt docenten op tot initiator en begeleider van innovaties die het onderwijs verbeteren, vernieuwen en/of veranderen. In deze master opleiding staan de rollen horizontaal leider en onderzoekende professional centraal.

Studieprogramma

Unsplashed background img 2
1e jaar In het eerste jaar staan leren in innoveren centraal. Deze worden toegepast in de eigen beroepspraktijk, vanuit de rol van horizontaal leider. Vakgebieden als veranderkunde, ontwerp van innovaties en onderzoek komen aan bod. Bij onderzoek in het eerste jaar gaat het om leren onderzoek in de eigen beroepspraktijk. De rol van de onderzoekende professional staat hier centraal.
2e jaar Het tweede jaar staat bijna volledig in het teken van de Master thesis. In het eerste semester ontwikkelt u een voorstel. Hiervoor doet u een vooronderzoek. In het tweede semester rondt u uw Master thesis af met een concrete interventie of verandering waarmee u het functioneren van de groep die u aanstuurt, verbetert.

Onderwijs

taal van onderwijs100% nl
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.

Toelating en studiekosten

Unsplashed background img 2

startmomenten

1 september 2019
collegegeld nog niet bekend
toelaatbare profielen
hbo bachelorU beschikt over een diploma Bachelor of Education of een ander bachelordiploma, aangevuld met een didactische aantekening. Verder hebt u werkervaring en een relevante werkplek voor minimaal 0,5 fte. Binnen uw werkplek bent u betrokken bij onderwijsinnovatie, schoolontwikkeling en begeleiding van collega's.

Kandidaten die niet over een bachelordiploma beschikken kunnen alsnog worden toegelaten tot de master. Zij doen dan een toelatingsonderzoek.

toelatingseisen

toelatingsgesprek
Na aanmelding wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Daarin toont u aan op welke wijze uw werkgever u ondersteunt en faciliteert. Na afloop van de intake ontvangt u een advies, waarop u besluit of u zich wilt inschrijven.

vooropleiding
Bachelordiploma vereist.

werkervaring
Minimaal 3 jaar werkervaring in het onderwijs.

Studenten en studentenleven

Op kamers in Leeuwarden

23096studenten studerend
6895studenten woonachtig   
gemiddelde kamerprijs
kamer betaalbaarheid
? m2gemiddelde kameroppervlak
kamer beschikbaarheid
bron: Nationale Studenten Enquête

Keuzehulp

Unsplashed background img 2

Studievergelijker

1/2 NHLStenden
Master Learning & Innovation
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
2/2 Stenden
Master of Learning and Innovation
gemiddelde kamerhuur
? eerstejaars
?% vrouw
? uur contacttijd/week
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Feiten en / studie in cijfers

bron: Nationale Studenten Enquete 2017
deze
opleiding
landelijk
algemeen oordeel4.23.9
inhoud3.93.8
docenten4.23.8
studiefaciliteiten3.53.4
studielast3.53.2
studiebegeleiding3.83.6

Studentoordelen

De Nationale Studenten Enquete is het grootschalige onderzoek van de overheid onder studenten in Nederland naar de kwaliteit van opleidingen aan hogescholen en universiteiten.
In 2017 hebben meer dan 200.000 studenten hun oordeel gegeven over hun studie en instelling.

Master Learning & Innovation aan de NHL Stenden Hogeschool is beoordeeld door 25 respondenten. Gemiddeld waarderen ze de opleiding met 4.2 uit 5.

Na de studie

Unsplashed background img 2
Na het behalen van de master diploma kunt u onder andere aan de slag als docent met extra taken, teamleider en projectleider.

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

huidige arbeidsmarkt

Potentiële beroepen

bron: CBS

Contact

Pietrick Wiersma
E: mli@stenden.com
T: 0619283837
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite