zoeken
De universiteiten geven op bachelor-niveau één van drie titels af:

Bachelor of Science

Bachelor of Science (Baccalaureus Scientiae) is een titel die behaald kan worden na het behalen van een technische driejarige bacheloropleiding aan een universiteit. De titel "BSc" zet je achter je naam (A. Jansen BSc.) en is wettelijk beschermd. Voorbeelden van opleidingen: Civiele Techniek, Bedrijfsinformatietechnologie, Werktuigbouwkunde.
Alle opleidingen die een BSc titel afgeven


Bachelor of Arts

Bachelor of Arts (Baccalaureus Artium) is een titel die behaald kan worden na het behalen van een driejarige bacheloropleiding aan een universiteit die niet technisch is en niet in de rechten. De titel "BA" zet je achter je naam (A. Jansen BA.) en is wettelijk beschermd. Voorbeelden van opleidingen: Communicatiewetenschap, Bedrijfskunde, Psychologie. alle opleidingen een BA titel afgeven.
Alle opleidingen die een BA titel afgeven


Bachelor of Law

Bachelor of Law (Legum Baccalaureus) is een graad die behaald kan worden na het behalen van een driejarige bacheloropleiding in de rechten aan een universiteit. In tegenstelling tot BSc en BA is LLB geen wettelijk beschermde titel. Voorbeelden van opleidingen: Fiscaal Recht, Notarieel Recht, Rechtsgeleerdheid. alle opleidingen een LLB graad afgeven.
Alle opleidingen die een LLB graad afgeven