Deze opleiding

De Engelstalige Master in International Communication Management is het een praktijkgerichte opleiding voor professionals met enkele jaren werkervaring en passie voor internationale communicatie.

open_in_newwebsite

locatieDen Haag
diplomaMA
typeregulier, 60 EC
start1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur12 maanden voltijd
accreditatiesNVAO
croho-code70016
Internationale en brede Master opleiding
Organisaties hebben steeds vaker een internationaal karakter en communiceren steeds vaker over grenzen. De Master in International Communication Management is een brede opleiding die u opleidt tot communicatiespecialist in dit internationale werkveld. De studenten en docenten komen uit heel de wereld en zo leert u communicatie te benaderen vanuit diverse culturele invalshoeken. De focus ligt op corporate communicatie, interne communicatie en marketing communicatie binnen een internationale omgeving waarbinnen culturele verschillen een essentiële rol spelen.

Meer dan theorie
Bij de Master in International Communication Management leert u meer dan alleen de theorie. Vanaf de eerste dag gaat u actief aan de slag met de opgedane kennis. De opleiding verkent internationale ontwikkelingen, culturele verschillen, ethiek en persoonlijke vaardigheden, zoals leiderschap, projectmanagement en conflicthantering. Na de studie kunt u complexe communicatievraagstukken op internationale schaal onderzoeken, ontwikkelen, implementeren en managen. De opleiding is in vol- en deeltijd te volgen.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :
Master in International Communication Management
Master Graduation Ceremony

Waarom aan de HHS?

Steeds meer bedrijven werken internationaal. Zij handelen op buitenlandse markten, communiceren met een buitenlands publiek en werken samen met collega's uit andere culturen. Dit zorgt voor eigentijdse uitdagingen voor de communicatiemanager. Voor effectieve communicatie is culturele kennis essentieel. De vraag naar communicatiespecialisten met een internationale achtergrond groeit dan ook. Dankzij de Master in International Communication Management beschikt u over die kennis.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoeksvoorstel, werkcollege, werkgroep, groepsopdracht, workshop, groepsdiscussie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, zelfstudie
docenten
Docenten:
http://www.thehagueuniversity.com/master-studies/master-degree-programmes/masters-in-international-communication-m/faculty-and-management

Toelating en kosten

toelaatbare profielen
WO bachelortoelaatbaar
WO mastertoelaatbaar
hbo bachelortoelaatbaar
toelatingseisen

toelatingsgesprek
Een intakegesprek kan deel uitmaken van de toelatingsprocedure. Tijdens dit gesprek toetsen we onder andere uw motivatie en uw werkervaring.

taaltoets
Vooraf toetsen we uw kennis van de Engelse taal via de testen IELTS of TOEFL. Het gaat om een gemiddelde van een IELTS score van 6.0 of een internet TOEFL van 80, een scriptie TOEFL score van 550 of een TOEFL computer score van 213.

Studenten die een Engelstalig bachelordiploma hebben behaald of Nederlandse studenten hoeven geen taaltoets te doen.

vooropleiding
Om in te stromen bij de Master in International Communication Management moet u in het bezit zijn van een bachelordiploma, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, public relations of sociale wetenschappen. Wij verwelkomen ook studenten met een andere achtergrond die een andere carrière ambiëren.

werkervaring
Naast een bachelor moet u beschikken over minimaal twee jaar relevante werkervaring.

reference letter

motivatiebrief

studie kosten
bron: De Haagse Hogeschool
bedrag kostenpost
€ 300levensonderhoudper jaar
€ 700studiematerialenper jaar
€ 600
€ 310visa/permitper jaar
inbegrepen in collegegeld
registration fee
certificate
excursions
examination

Na de studie

Unsplashed background img 2

Beroepsperspectief / arbeidsmarkt

Het MA diploma is internationaal erkend. Als u in het buitenland wilt werken of studeren, is het belangrijk dat u uw opleidingsdocumenten laat legaliseren. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap draagt zorg hiervoor. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Potentiële beroepen

bedrijfshoofd communicatieadviesbureau (meewerkend >50%)
beleidsmedewerker communicatie
directeur communicatieadviesbureau (management)
directeur onderzoeksinstelling communicatie- en informatiewetenschappen
hoofd public relations en voorlichting
pers-, publieksvoorlichter (wetenschappelijk)
pr-, communicatieadviseur (wetenschappelijk)
wetenschappelijk onderzoeker communicatie- en informatiewetenschappen, publicistiek
bron: CBS

Contact

Master Recruitment And Admissions Team

International Recruitment & Marketing Officer

Academy Of Masters Professional Courses

Front Office

Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite