Deze opleiding

De Master of Financial Management and Control (MFMC) aan de Haagse Hogeschool is een professional master voor ambitieuze studenten met een neus voor financiële, economische en organisatorische groei.

open_in_newwebsite

locatieDen Haag
diplomaMSc
typeregulier, 60 EC
start1 september
taalvolledig Engels
opleidingsduur2 jaar deeltijd
accreditatiesNVAO
croho-code70060
Brede en internationale Master opleiding

Met de MFMC leert u alles wat een moderne financial controller nodig heeft. Naast management accounting, financial management en information management staan ook zaken als beroepsethiek, risicomanagement en peoplemanagement op het programma. Het curriculum is breed, getoetst aan de praktijk en optimaal afgestemd op een internationale carrière. De voertaal is Engels en uw medestudenten internationaal. Dankzij deze veelzijdigheid leert u zich staande houden in een uitdagende werkomgeving.

De MFMC is meer dan cijfers

De MFMC vergroot de wereld van inkomsten, uitgaven, leningen, investeringen en beleggingen. Uw werkterrein ontstijgt de financiële aspecten. Controleren, budgetteren, analyseren en adviseren gaan u goed af. U heeft feilloos door hoe bedrijfsprocessen werken en u bent in staat uw kennis van markt, economie en organisatie om te zetten in een goed onderbouwde bedrijfsstrategie. U bent, kortom, het geweten op wie de directie blind vertrouwt. Met een masterdiploma MFMC kunt u zich ontwikkelen tot financieel directeur van een internationale onderneming. U kunt de master in voltijd of deeltijd volgen.
Deze opleiding heeft meerdere vormen :

Waarom aan de HHS?

Vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar bedrijfsprocessen en -resultaten kijken. Dat staat centraal in de MAAC. U verrijkt uw financiële basis met de kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn voor een moderne financial controller. Het brede opleidingspakket is gericht op de vier PIOF-gebieden: personeel, informatie, organisatie en financiën. Met deze allround kennis betreedt u de arbeidsmarkt met durf en zelfvertrouwen. Zo haalt u het beste uit uzelf en het bedrijf.

Onderwijs

taal van onderwijs100% en
avondonderwijsn.v.t.
afstandsonderwijsn.v.t.
onderwijsvormen
case studies, literatuurstudie, mondelinge presentatie, onderzoek, excursie, onderzoeksvoorstel, werkcollege, hoorcollege, werkgroep, groepsopdracht, workshop, groepsdiscussie, zelf-evaluatie, individuele opdracht, zelfstudie
bindend studieadvies
  • minimaal 30 EC in de eerste 12 maanden

Toelating en kosten

toelatingseisen

toelatingsgesprek

taaltoets
De MAAC is een internationaal programma en wordt volledig in het Engels verzorgd. Om toegelaten te worden tot het programma dient uw Engelse taalbeheersing getoetst te worden door een onafhankelijk toetsingsinstituut IELS of TOEFL. Het gaat om een gemiddelde van een IELTS score van 6.0 of een internet TOEFL van 80, een scriptie TOEFL score van 550 of een TOEFL computer score van 213.

Studenten die een Engelstalig bachelordiploma hebben behaald hoeven geen taaltoets te doen.

vooropleiding
Om in te stromen in de MFMC moet u in het bezit zijn van een bachelordiploma (hbo of universiteit) in een financiële of bedrijfseconomische richting.

werkervaring
U dient minimaal twee jaar relevante werkervaring te hebben, bijvoorbeeld als assistent-controller of manager.

motivatiebrief

studie kosten
bron: De Haagse Hogeschool
bedrag kostenpost
€ 300levensonderhoud
€ 1000studiematerialenper jaar
€ 600
€ 310visa/permitper jaar
inbegrepen in collegegeld
examination
excursions
registration fee

Na de studie

Unsplashed background img 2
De MAAC vormt geen onderdeel van een doorlopende leerlijn. Toch kunt u doorstuderen, bijvoorbeeld om uw accountantstitel te halen. De Engelstalige (online) opleiding ACCA is een serieuze optie voor internationaal georiënteerde studenten. Een afgestudeerd ACCA'er draagt de titel certified chartered accountant. Ook voor het accountantsprogramma van het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) biedt MAAC een uitstekende basis.

aansluitende masteropleidingen

instellingopleidinginstroomeisen
UULeraar VHO algemene economie full-time,part-time educational+ 30 EC pre-master
bron: doorstroommatrix.nl

Potentiële beroepen

accountant
auditmanager, manager afdeling accountancy- en belastingadviesbureau
bedrijfshoofd accountantskantoor (meewerkend <50%)
boekhouder, leidinggevend (meewerkend <50%)
controller (wetenschappelijk)
financieel manager (wetenschappelijk)
hoofd interne controle financiële bedrijfsadministratie
manager accountants-,administratiekantoor, financieel directeur (groot bedrijf)
registercontroller, hoofd administratie
bron: CBS

Contact

Master Recruitment And Admissions Team
Academy Of Masters Professional Courses

Front Office

E: mpc-info@hhs.nl
T: +31-70-4458900
Meer informatie?
Bezoek de website van deze opleiding.

open_in_newwebsite