1/2 TU Delft
Bouwkunde
€ 312 gemiddelde kamerhuur
363 eerstejaars
51% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Nederlandstalig
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
2/2 TU Eindhoven
Bouwkunde
€ 280 gemiddelde kamerhuur
166 eerstejaars
43% vrouw
? uur contacttijd/week
100% Engelstalig
Je wordt opgeleid als breed bouwkundig ingenieur. Je proeft van alle disciplines in de bouw.
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Louise de Hullu
Technische Universiteit Delft
De grote verscheidenheid aan vakken en de afwisseling met ontwerpprojecten vind ik leuk aan deze opleiding. Na twee jaar studeren ben ik nog steeds enthousiast.

Op de middelbare school was ik veel bezig met schetsen, schilderen en fotograferen. Met mijn interesse voor techniek was de kunstacademie voor mij te abstract. Daarom heb ik gekozen voor Architectuur op de Technische Universiteit, waar creativiteit en techniek samenkomen. De grote verscheidenheid aan vakken en de afwisseling met ontwerpprojecten vind ik leuk aan deze opleiding. Na twee jaar studeren ben ik nog steeds enthousiast...
Je woont in gebouwen, werkt, leert, sport, noem maar op. Nadenken over hoe mensen leven vind ik interessant. Gestalte hieraan geven door middel van ontwerpen is voor mij een kunst!


lees verder ...
Michael Cerrone
Technische Universiteit Delft
De studie is zoals ik het verwacht had: een opleiding waar veel tijd in gestoken moet worden, maar hele gezellige mensen waar je veel mee samenwerkt.

De studie leek me echt iets voor mij, niet mijn passie of iets wat ik altijd al had willen doen maar het paste bij me voor mijn gevoel. Het ontwerpen van een huis of een gebouw voelt bij mij veel beter dan een boot of een apparaat. De studie is zoals ik het verwacht had: een opleiding waar veel tijd in gestoken moet worden, maar hele gezellige mensen waar je veel mee samenwerkt...
Ook moet je tegen (soms harde) kritiek kunnen, maar na het afronden van een project kun je wel heel erg trots op het resultaat zijn.


lees verder ...
Aniek Borgeld
Technische Universiteit Delft
De combinatie van het technische met het creatieve leek me erg leuk, maar vooral ook heel uitdagend. Ik raak altijd erg gemotiveerd als er niet alleen van je verwacht wordt dat je feitjes uit je hoofd leert, maar vooral een grote dosis eigen inbreng toevoegt.

Vroeger riep ik altijd dat ik binnenhuisarchitect wilde worden. In de loop der jaren leek het me toch veel leuker en verstandiger om het iets groter aan te pakken, namelijk Bouwkunde. Na een aantal open dagen wist ik zeker dat dit de studie voor mij was...
Ik raak altijd erg gemotiveerd als er niet alleen van je verwacht wordt dat je feitjes uit je hoofd leert, maar vooral een grote dosis eigen inbreng toevoegt. Het feit dat ik geen techniek profiel had maar een gezondheid profiel hield me niet tegen. Gelukkig heeft dit de voortgang van mijn studie niet belemmerd. Na een jaar Bouwkunde kan ik zeggen dat de studie inderdaad erg uitdagend is. Je moet jezelf iedere keer zodanig bekritiseren en verbeteren. Zodat het resultaat niet alleen voor jezelf naar de zin is, maar vooral ook de docenten.


lees verder ...