1/3 TU Delft
Computer Science and Engineering
€ 312 gemiddelde kamerhuur
440 eerstejaars
6% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
2/3 TU Eindhoven
Computer Science and Engineering
star Keuzegids topopleiding 2016  1e  78
€ 280 gemiddelde kamerhuur
272 eerstejaars
13% vrouw
? uur contacttijd/week
Als je aan de TU/e studeert, stap je op de campus van een kleine universiteit met een grote impact. Een universiteit waar studenten en docenten elkaar bij de voornaam kennen en samen werken aan innovatieve projecten met betekenis voor de praktijk.
3/3 TU Eindhoven
Technische Informatica
star Keuzegids topopleiding 2016  1e  78
€ 280 gemiddelde kamerhuur
272 eerstejaars
13% vrouw
? uur contacttijd/week
geen unieke kenmerken opgegeven door opleiding
disclaimer: bovenstaande cijfers en beoordelingen zijn aangeleverd door de opleidingen zelf. Wij kunnen de juistheid niet garanderen.

Studenten aan het woord

Technische Universiteit Delft
Vanaf 4 vwo wist ik dat ik informatica wilde studeren. Na het bezoeken van open dagen op verschillende universiteiten, koos ik voor TU Delft, omdat de sfeer in Delft mij erg aansprak. De overgang van de middelbare school naar de universiteit was in het begin wel een beetje wennen. Op de universiteit moet je veel zelfstandiger zijn en krijg je meer verantwoordelijkheden. Daarnaast ligt het tempo van de stof een stuk hoger.

Ik vond de diversiteit aan vakken in het eerste jaar erg leuk...
Het vak Algoritmen en Datastructuren vond ik het leukst, want je leert veel over de verschillende manier om met data om te gaan. De balans tussen theorie en practica maakt de studie uitdagend en veelzijdig. Tijdens de practica werk je in tweetallen aan opdrachten gerelateerd aan de stof. Op die manier leer je de theorie uit de colleges gelijk toepassen in de praktijk. Ook heb je twee grote projecten waarin je met 6 studiegenoten binnen 10 weken een opdracht moet maken, zoals het ontwerpen van een intelligente bot van een computergame. Deze opdracht is vaak uitdagend en goed samenwerken is van belang. Ik ben dus zeer tevreden met de keuze om Technische Informatica te studeren. Na mijn studie wil ik meewerken aan grote softwareprojecten bij bedrijven, zoals Google, Microsoft en Facebook.


lees verder ...
Koen Du Buf
Technische Universiteit Delft
Ik ben altijd al zeer geïnteresseerd geweest in computers en alles wat daar mee te maken heeft. Heel lang heb ik getwijfeld tussen de studies informatica en electrical engineering. Uiteindelijk heb ik toch voor Computer Science and Engineering gekozen, omdat ik meer interesse heb in de software dan in de hardware kant. Bij Computer Science and Engineering leer je wel over de hardware, maar vooral over dataverwerking, software en algoritmen. Daarom was informatica de goede studiekeuze voor mij.

De overstap van de middelbare school naar de universiteit vond ik erg fijn...
De vakken vind ik nu veel interessanter dan op de middelbare, waardoor ik meer gemotiveerd ben. De leukste vakken van het eerste jaar vond ik Computer Organisation en Algorithms and Datastructures. Hoewel de stof van deze vakken totaal anders is, vond ik dit de leukste vakken, omdat het geleerde je echt helpt als computer scientist. Wat ik later wil gaan doen, weet ik nog niet precies. Ik heb zitten denken aan software engineer bij een groot bedrijf of white hat hacker. Na het behalen van mijn diploma zijn er genoeg carrièremogelijkheden, dus daar maak ik me nu nog geen zorgen over.


lees verder ...